IFM-PXX Többfunkciós bemeneti modulok kommunikációval

A VERTESZ Kft. IFM-PXX modulja az ipari folyamatok adatgyűjtési feladatainak megoldásában nyújt segítséget.

Az IFM-PXX modulok a szabályozott szakaszban képződő kétállapotú jelzéseket, vagy számláló kimenetű szenzorok jeleit RS485 MODBUS kommunikáció segítségével juttatják a feldolgozó egységbe. Az IFM készülékcsalád tagjai RS485 vonalon digitális bemenetek kezelésére alkalmasak. Működésükhöz 24VDC névleges feszültség szükséges. A tápfeszültség, kommunikációs és a digitális ki/bemenetek egymástól galvanikusan el vannak választva.

A készülékcsaládban két hardver és négy szoftver változat található. Az IFM hardver változat négy digitális bemenettel, és négy ki/bemenettel rendelkezik. 

Az IFM hardverhez három különböző szoftver változat létezik. Ezek a szoftverek két különböző célra használható készüléket implementálnak. Az IFM P01 egy impulzusszámláló készülék, mely az iparban elterjedt impulzuskimenettel rendelkező fogyasztás, térfogat… stb. mérők impulzuskimeneteit fogadja, összegzi és tárolja, és az IFM P02 kétállapotú jeleket fogad eseménynaplóban, míg az IFM P03 általánosan alkalmazható ki-bemeneti modul.