RSI Soros vonali konverter család

Szabványos soros vonali (RS-232, RS-422, RS-485) jelszintek és TTL, vagy RS-232 jelszintek közötti konverzióra kifejlesztett készülék család.

Az RSI-XX soros vonali konverter család elemei alkalmasak a szabványos soros vonali (RS-232, RS-422, RS-485) jelszintek és TTL, vagy RS-232 jelszintek közötti konverzióra. A készülékek 3 fő változatban készülnek: nem leválasztott, galvanikusan leválasztott külső tápellátással, galvanikusan leválasztott saját tápellátással. A készülékek egy adás és egy vételi csatornát tartalmaznak, felépítésük nagy zavarérzéketlenséget biztosít.

Szolgáltatások

  • nagy zavarérzéketlenség
  • max. 1Mbit/sec adatátvitel az RSI-1X, RSI-2X, RSI-4X, RSI-6X típusoknál
  • galvanikus leválasztás 2,5 kVeff-re RSI-x2 típusoknál, és 1 kVeff-re az RSI-X3 -nál
  • belső tápellátás a leválasztott oldal felé RSI-X3 típusoknál
  • adatátvitel kijelzése világító diódákkal
  • sorkapocssínre pattintható kivitel

Működési leírás:
A készülék az „a” oldalon fogad ill. meghajt egy vételi és egy adás vonalat, amely RS-232, vagy TTL jelszintű, verziótól függően. Az RSI-5X, RSI-6X típusoknál az „a” oldal rendelkezik egy DIR bemenettel is, amely a „b” oldali RS-485 vonal irányultságát vezérli. A leválasztott típusoknál optocsatolók biztosítják a két oldal közti galvanikus függetlenséget (RSI-X2, RSI-X3). Az RSI-X2 típusoknál belső, galvanikusan független tápegység biztosítja a „b” oldal tápellátását. A „b” oldalon a verzió szerinti szabványos RS-232, RS-422, vagy RS-485 adó-vevő áramkörök illesztik a jeleket a külvilág felé. A készülék zavarérzéketlenségét és védelmét a be- és kimeneteken lévő túlfeszültség-levezetők és kapacitív szűrések biztosítják.