VERA program – készülék paraméterező és kiolvasó szoftver

A VERA szoftver a Vertesz Elektronika kft. által gyártott ModBus protokoll szerint kommunikáló távadók mért és regisztrált mennyiségeinek kijelzésére és fájlban tárolására alkalmas.

A mérendő és regisztrálásra kerülő adatok paraméterezését is ez a program végzi a felhasználó igényei szerint.A program RS485 soros vonalon és TCP/IP protokollon keresztül képes kiolvasni a készülékeket. A kiolvasható készülékek száma elvileg korlátlan.
A VERA szoftver a Vertesz Elektronika kft. által gyártott ModBus protokoll szerint kommunikáló távadók mért és regisztrált mennyiségeinek kijelzésére és fájlban tárolására alkalmas. A program RS485 soros vonalon és TCP/IP protokollon keresztül képes kiolvasni a készülékeket. A kiolvasható készülékek száma elvileg korlátlan. Természetesen a kommunikációs vonal sávszélessége és a szoftvert futtató PC teljesítménye korlátozza a szoftverhez kapcsolható távadók számát.

A mérendő és regisztrálásra kerülő adatok paraméterezését is ez a program végzi a felhasználó igényei szerint. Ez azt jelenti, hogy a készülék paraméterezése (params) gombot kijelölve, a felhasználó előtt megjelenik egy ablak, amelyben ki lehet választani az adott készülékre jellemző paraméter kategóriákat. Ezen kategóriákon belül, az igényeknek megfelelően lehet beállítani a megfelelő értékeket a mérési feltételekre, a mérési mennyiségekre, illetve a regisztrátumok gyakoriságára és összetételére vonatkozóan.

A szoftver által kezelt (illesztett) készülékek tulajdonságai, illetve az általuk mért értékek on-line olvashatóak, de – tekintettel arra, hogy a Vertesz gyártmányú készülékek tárolják a mért adatokat, azok kiolvashatóak egy hónapot meghaladó időn túl is.

A VERA szoftver a felhasználó által paraméterezett gyakorisággal, a megadott könyvtárba menti az adatokat TXT fájlformátumban. A .txt kiterjesztésű fájlok szabadon konvertálhatóak excel formátumra, így akár grafikonon is megjeleníthetőek. A grafikonos megjelenítésre javasoljuk a Trend Analizátor nevű programunkat, amelynek segítségével több X vagy Y koordinátán elemezhetőek az értékek.