Bemutatkozunk

A VERTESZ tevékenysége az ipar három területére koncentrálódik; úgymint energia elosztó rendszerek távvezérlése, azaz a SCADA projektek. Ez a TELPAM termékcsoport.
Villamos méréstechnika két alfejezetre osztva; a villamos paraméterek mérőeszközei a távadók és a villamos energia minőség-ellenőrzését (EN 50160  szabvány) elvégző hálózati regisztrálók.

Az első alfejezetbe tartoznak az True RMS értékeket mérő áram távadók, a feszültség távadók. A legújabb elemek az un. multifunkciós távadók, amelyek az áram és feszültségparaméterek mellett mérik a teljesítményt, és az elfogyasztott vagy termelt energiát, sőt a villamos energia minőségét is.A VERTESZ távadó családja tartalmazza az egyenáramú hálózatok paramétereinek mérését is kiterjesztve az egyenáramú teljesítmény/energia távadókkal. Felhasználhatók akkumulátor töltők, egyenáramú hajtások, villamos vontatási mérések, vezérlések berendezéseiben. Tekintettel arra, hogy az iparban a hőmérséklet mérés egyen- áram vagy feszültség mérésre van visszavezetve megalkottuk a TAH hőmérséklet mérő készülékeket is. Ezek az ellenállás hőmérők jelén túl képesek a hőelemek jeleit is fogadni.

A villamos hálózatok minőségi paramétereinek mérésére szolgálnak a hálózat analizátorok. Ez a VHR XX termékcsalád, TRENDANAL többtengelyes jelalak megjelenítő és REGINFO adatfeldolgozó szoftverekkel kiegészítve.

A harmadik terület az energiagazdálkodás, ahol szintén teljes kínálattal rendelkezünk. Felhasználjuk a SCADA projektekben használt TELPAM adatgyűjtő modulokat és a fogyasztásmérő távadókat. Ezekből az elemekből építünk teljesítménykorlátozó vagy fogyasztáskorlátozó készülékeket, rendszereket. Az adatbázisba begyűjtött adatokból fogyasztási menetrendeket készítünk, a menetrendek letölthetők a maximumőr készülékünkbe online módon, biztosítva a változó adatokon alapuló maximumőrzést. A tevékenységünk során néhány a piacon nem, vagy nehezen beszerezhető segédterméket is elő kell állítanunk; ezek a nagy megbízhatóságú villamos védelmi célokra minősített SDIR időrelék, az RS soros vonalakat TC/IP hálózatra illesztő RSE modulok, vagy a MODBUS ETHERNET konverterek.